« Takaisin

Saumaus- ja sideaineet

KÄVELYALUEILLE

VDW 840, 3-20 mm saumoille  25 kg
Uretaanilaasti 

Erityisesti luonnonkivilaatoille, betonikiville ja noppa- ja nupukiville suunniteltu itsestään kovettuva ja tiivistyvä saumahiekka. Saumalaasti on valmista sellaisenaan. Se levitetään veden avulla saumoihin, jolloin se kulkeutuu pienimpäänkin kiven koloon. Saumahiekan käyttö on erittäin helppoa ja nopeaa. Kivet voidaan asentaa maakosteaan betoniin tai kivituhkaan. Vdw 840 saumalaasti soveltuu vain kävelyliikenteelle.

Värit: harmaa, basalt/antrazit

Katso myös Saumalaasti GREPUR 294 UV ja Envire Polymeerihiekka

HENKILÖAUTOLIIKENTEELLE

VDW 850 5-50 mm saumoille 25 kg
Epoksilaasti

Soveltuu erittäin hyvin luonnonkiville, koska se ei jätä kiven päälle kalvoa. Sauma-aine levitetään veden avulla, joten aine kulkeutuu helposti pienimpäänkin kiven koloon. Tämä tekee saumasta kestävän. GftK 850 sauma-ainetta voidaan käyttää myös toreilla ja muilla julkisilla alueilla, koska se kestää hyvin myös henkilöautoliikennettä. VDW 850 sauma-aine on täysin pakkasenkestävä ja se päästää myös sadeveden lävitseen.

Koska saumausaine on vettä läpäisevä, täytyy myös kivien kiinnityskerroksen olla vettä läpäisevää. Vettä läpäisevä kerros saadaan aikaiseksi maakostealla betonilla tai asentamalla kivet hiekkaan tai kivituhkaan. Kiviä ei saa asentaa sementtilaastiin. Alueilla, jossa on ajoneuvoliikennettä tulisi kivet asentaa aina maakosteaan betoniin.

Värit: harmaa, basalt/antrazit

ITSEKORJAUTUVA SAUMAUSHIEKKA

Perinteiset saumaushiekat huuhtoutuvat sateen vaikutuksesta pois saumasta pian asennuksen jälkeen. FescoLock S ja L pysyy saumassa paikallaan eikä sade huuhdo sitä pois. Tämän ansiosta saumat pysyvät kauemmin kasvustosta vapaana ja kivetyksen hoitaminen on merkittävästi helpompaa ja edulli-sempaa. Uudessa itsekorjautuvassa saumaushiekassa on käytetty murskattujen kiviainesten lisäksi täysin orgaanisia sideaineita, jotka ehkäisevät rikkakasvien kasvua ja joiden vaikutuksesta pölyäminen sekä eroosion vaikutukset vähenevät ja huollon tarve saadaan minimoitua.

Fescolock S  25kg
raekoko 0-1,2 mm
Väri: Natural   

Fescolock L 25kg 
raekoko 0-4,8 mm 
Väri: Natural       

       

SIDEAINEET

Kiviaineksen kovettaja VDW 520  1,25 kg

Kiviaineksen kovettajalla voidaan tehdä seulotuista koristekivistä, sepeleistä ja hiekoista kovia pintoja. Epoksihartsipohjainen liima sitoo murskeen partikkelit tiiviisti toisiinsa. Liima kestää erittäin hyvin erillaisia rasituksia, joten sitä voidaan käyttää jopa ajoneuvokuormituksen alaisissa paikoissa.

Riitoisuus: noin 25 kg/pakkaus

Vaihtoehdot

Tuote
Saumalaasti VDW 840
Saumalaasti VDW 850
Fescolock S 25kg
Fescolock L 25kg
Kiviaineksen kovettaja VDW 520