Bender reunakivet

Benders-reunakivet valmistetaan korkealaatuisesta betonista, jonka asiosta kosteuden imeytyvyys kiviin on alhainen ja ne kestävät hyvin pakkasta ja tiesuolaa. Betonin puristuslujuus on 60 Mpa ja sitä valvotaan päivittäin yhdessä 6 MPa:han nousevan poikkitaivutuslujuuden kanssa.

Useimmilla Benders-reunakivillä on myös kiinnivalettu 5 mm raudoitustanko. Routiminen ja vilkas liikenne aiheuttavat liikettä tienpintaan. Reunakivien on voitava ottaa nämä liikkeet joustavasti vastaan irtoamatta. Bendersin naulattava reunakivi kestää paremmin nämä liikeet kuin liimattu kivi ja on myös helpompi asetella.


BENDERS-REUNAKIVIEN OMINAISUUKSIA:

ESIASENNETUT NAULAT
Spikma-reunakivessä on esiasennetut naulat, mikä tarkoittaa suurta säästöä työssä. Naula on vahva, mangaanilejeerattu teräsnaula, joka on 4,5 mm paksu ja 70 mm pitkä ja joka on kiinnitetty polyeteeniholk-keihin. Naulan leikkauslujuus on 115 kp/mm2, mikä tarkoittaa koko-naista 2,3 tonnia/naula. Naula ja holkki ovat tiukasti kiinni kivessä, mistä on hyötyä työturvallisuudelle.


LEVEÄ TUKIPINTA
Spikma-kiven takareuna, jossa naula on kiinni, antaa kiven tukipinnalle vahvan rakenteen ja kiinnittää kiven lisäksi takana olevaan täyteainee-seen. Jotta vältetään etureunan sauman aukeaminen suuria kuperia säteitä tehtäessä, takareuna on hieman itse reunakiveä lyhyempi.


KAKSOISPONTTI PÄÄDYSSÄ
Reunakiven päädyissä on kaksoispontti, joka helpottaa asennusta ja lisää 50 % yksittäisen kiven kykyä ottaa vastaan sivuvoimaa.


ASENNUSNYSTYRÄ
Päädyissä on myös asennusnystyrät. Reunakivi saa niiden ansiosta tarvittavan liikkumatilan lämpötilasta tai alustasta johtuvasta vaih-telusta.


VIISTETYT REUNAT
Kaikissa reunakivissä on viistetyt reunat, jotka auttavat ennaltaehkäi-semään vaurioita. Niistä on myös hyötyä asennuksen yhteydessä, kos-ka pienemmät alustan epätasaisuudet häivytetään pois niiden avulla.

Tuotteita yhteensä 5 kpl